Thomas Sjögren, Årets kock 2015, kliver in som ny krögare för Skäret Krog.

Det blir en ny version av Smögenkrogen Skäret som slår upp portarna lagom till påsk.

Nya kreatören Thomas Sjögren kommer att sätta sin prägel på såväl menyn som restaurangen.

– Jag vill visa upp det bästa västkusten har att erbjuda. Menyn kommer att följa säsongen, dagens fångst kombinerat med nyskördade råvaror som alger och örter. Det ger nya, spännande smaker, säger Thomas Sjögren.

Förändringen kommer inte bara märkas på menyn, även inredning och servering får sig en make-over. Och förra årets succé, popup-restaurangen Hampholmen dyker upp under ledning av Sjögren även denna sommar. Med en levande meny som sätts efter vad som finns för dagen.

– Det blir en nystart för Skäret, både vad gäller meny och som helhetsupplevelse. Thomas kliver in med en unik kunskap som kommer ta matlagningen ett snäpp vidare. Med ett större fokus på lokala råvaror och nya smakkombinationer, säger Oscar Gyllström, som har drivit Skäret tillsammans med Dennis Edh sedan 2004.

Något som inte ändras är den familjära känslan.

–  Vi har tagit fram det nya konceptet efter hur vi vill att ett krogbesök ska vara. En matupplevelse som ramas in av en fantastisk miljö och en mjuk, skön känsla. Hit kommer man för en härlig kväll, långt från vita dukar och stel servis, säger Oscar Gyllström.

Skäret krog håller helgöppet från Påsk. Under majmånad utökas öppettiderna till torsdag-lördag. Pop-up krogen Hampholmen öppnar under vecka 28.

Kontakt:
Thomas Sjögren
thomas.sjogren@aretskock.se

Oscar Gyllström
oscar.gyllstrom@skaretskrog.se
0523-32317